Η δύναμη του χαμόγελου

Παιχνίδια πολλά που παίζει το μυαλό . . . Τρέχει από'δω, πετάει από'κει, μοιάζει ακυβέρνητο. Τόσα χιλιόμετρα δε διανύονται εύκολα. Σου δίνει τη δυνατότητα να αλλάζεις πραγματικότητες, να ανταπεξέρχεσαι σε δύσκολες καταστάσεις, να μένεις ήρεμος ή να τρελαίνεσαι με το παραμικρό. Και πως να το κοντρολάρεις; Ίσως αυτό να είναι το μυστικό μιας καλής πορείας αλλά από την άλλη ίσως αυτό να είναι και ο θάνατος μιας ζωής. Πρέπει να το ακολουθείς ή να του δείχνεις το δρόμο;
Πόσα πράγματα μπορούν να σου πάρουν το μυαλό; Να στο κρατήσουν κολλημένο επάνω τους για ώρες; Να σε κάνουν να μην σκέφτεσαι τίποτα άλλο; Αρκετά μπορούν να είναι αυτά θα μου πείτε. Άλλα αρνητικά και άλλα θετικά. Όταν η σκέψη κολλάει στα αρνητικά το παιχνίδια αρχίζει να χάνεται έτσι δεν είναι; Τότε θα πρέπει κάτι να βρεθεί να τη φέρει πάλι στα θετικά.
Νομίζω ότι το χαμόγελο των ανθρώπων, μικρών ή μεγάλων, είναι από τα λίγα πράγματα που μπορούν να ασκήσουν αυτή τη δύναμη. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να το δώσουμε και να το εισπράξουμε . . .


Σχόλια

Αυτά που διαβάσατε περισσότερο